Вестник "Екип 101"

Sunday
Jan 24th
Размер на текста:
  • Увеличи
  • Стандратна големина
  • Намали
Начало Е-Вестник Спортуването като част от нашия заседнал живот

Спортуването като част от нашия заседнал живот

Има много видове спорт, от които човек може да избере поне един, за да се занимава с него. Но дори и да не спортувате, един час ходене дневно също ще ви се отрази добре. Човек трябва да спортува поне 2-3 пъти седмично и ще се чувства бодър дори и на стари години.

Мога да подскажа, мнозина са на едно мнение - че от всички спортове най-полезно е плуването. То развива тялото физически. Ваше е решението как ще тренирате - дали ще се захванете сериозно с плуване или ще ходите за удоволствие. Но, знайте, плуването наистина е един много полезен спорт.

За жалост обаче все повече деца се заравят в компютрите през свободното си време и дори не се и замислят за спортуване. Това е една много тъжна статистика в днешно време. Но компютрите не са най-тревожното - по-страшни са цигарите и алкохолът, особено при децата. Това също е доста стряскащо - че малчуганите (както им казваме подрастващите) вече ги употребяват. Жалко е и че възрастовата граница пада с доста бързи темпове. Дори 9-10 годишни вече употребяват алкохол и цигари. Това не бива да продължава дълго, тези "убийци" трябва да се заместят със спорта - тогава тийнейджърите няма да изпитват такава голяма нужда да ги ползват. Защото според мен вече няма да са пристрастени към цигарите и алкохола, а към спорта.

Скъпи връстници, пробвайте да тренирате един единствен спорт, който и да е, този който най-много ви харесва, и ще видите, че ще искате да продължите. Ако пък не ви се занимава сериозно, спортувайте, ако искате и пред блока, в който живеете. Но все пак вие решавате...

Спортът е наистина много важна част от всекидневието ни, а за някои дори от живота. Но все повече от нас я пропускат. Спортувайте и сами ще се убедите колко е приятно това!