Вестник "Екип 101"

Sunday
Apr 11th
Размер на текста:
  • Увеличи
  • Стандратна големина
  • Намали
Начало Е-Вестник По-важно е да имаш, отколкото да бъдеш

По-важно е да имаш, отколкото да бъдеш

Животът е шарен наниз от характери, амбиции, и претенции. Има хора, богати, бедни, силни по характер, слаби, отстъпчиви, зли. И много други. Има богати, които са алчни и искат да заграбят света. Те са противни и отблъскващи. Но има и скромни, те не искат целия свят, те са умерени в исканията си. Скромността, както се казва,просто ги краси. Има и хора алчни за слава. Искат да бъдат всеизвестни, велики, прочути. Но има и такива, които нямат претенции за слава, доволни са от това, което са и не са забравили откъде са тръгнали.

Според мен по-важно е да имаш, отколкото да бъдеш, защото имаш ли добро образование, добра среда за развитие, трудолюбие и амбиции ти ще бъдеш един уважаван и зачитан човек.

Най-важното на този свят са семейството и истинските приятели. От семейството човек получава всичко, което му е необходимо за живота. Възпитание, образование, трудолюбие, отговорност, честност, всеотдайност и всички необходими грижи. И докато си жив, в трудни моменти ти винаги можеш да разчиташ на подкрепата на семейството. Също може да разчиташ и на добър приятел. Независимо дали си най-известният човек на света, нямаш ли приятел до теб с когото да споделиш радостта си или тъгата си, то животът ти няма смисъл. Аз например от малък съм учен да споделям всеки мой успех или неуспех със семейството и приятелите си. А когато си искрен с приятелите си, и те ти отговарят със същото.

Богатството на човека се крие в душата и в сърцето. Имаш ли голямо сърце, ти ще бъдеш най-богатият човек. Имаш ли студено сърце, ти си най-бедният и най-самотният човек. Една поговорка гласи ”Направи добро и го хвърли зад гърба си, то ще те настигне“. Ако всеки се постарае да направи това, светът ще бъде по-добър. Нали.