Вестник "Екип 101"

Sunday
Apr 11th
Размер на текста:
  • Увеличи
  • Стандратна големина
  • Намали
Начало Е-Вестник Един от многото дни на любовта…

Един от многото дни на любовта…

Отново е месец февруари и отново идва времето на картичките, бонбоните и играчките във формата на сърце! Всеки втори крои планове за романтичната вечер с половинката си или за незабравимия подарък. Дори и самотниците измислят забавни начини да покажат любовта си към приятели или познати. Всички търсят поводи да направят 14 февруари запомнящ се за всеки. Все пак е Свети Валентин!

Но как тази дата ни кара да правим всички тези неща и защо всъщност е всичко това? Нима си нямаме достатъчно празници в календара? И защо пак подминаваме другия, също християнски празник, който е само четири дни преди Деня на любовта?

На 10 февруари Светата православна църква отбелязва деня на Света мъченица Валентина и Свети Харалампий (покровител на пчеларите). Света Валентина става жертва на гоненията срещу християните през 308 година при Максимилиян II. А Свети Харалампий е избран за покровител на пчеларите и затова десети е меденият ден през годината. Ако трябва да бъда честна, не знаех за нито един от тези празници или поне не ги отбелязвам. Разбира се, много хора ги познават и ги почитат, но лично аз и моите приятели научихме за тях съвсем скоро.

Всички обаче знаем за Свети Валентин и отбелязваме този хубав празник. Както повечето хора по света и около нас. Макар че ако погледнем в официалния католически църковен календар, датата 14 февруари не се свързва по никакъв начин с… любовта. И никой не може да упреква хората, че празнуват католически празник. Защото празникът на влюбените е просто една романтична легенда. Легенда, която се е запазила стотици години. И до ден-днешен хората с усмивка мислят и се подготвят за този ден. Някои го приемат, други не, а трети просто го подминават. Но никой не може да пренебрегне магията, която той носи. Това е просто един обикновен ден, но той може да се превърне в нещо наистина необикновено. Защото самото чувство да покажеш на някого любовта си е наистина вълшебно! Всеки, който познава любовта, знае, че за нейното изразяване не са нужни нито причини, нито специални дни.

Затова един ден в повече, в който можем да покажем това велико чувство на любимите си хора, не е никак излишен. Без значение е откъде идва и кой го празнува, тъй както за любовта няма граници, няма правила! Просто обичайте!

Е, не забравяйте да направите и нещо специално за празника. Много е мило и желано! Честит Свети Валентин или просто един от многото дни на любовта!