Вестник "Екип 101"

Wednesday
Aug 05th
Размер на текста:
  • Увеличи
  • Стандратна големина
  • Намали
Начало Е-Вестник Не се затваряйте в умората си, събудете се

Не се затваряйте в умората си, събудете се

Някога задавали ли сте си въпроса какво толкова правим през седмицата? Нищо съществено! Училище, вкъщи, домашни и така всеки ден. А събота и неделя главно се редуват - компютър и телевизор. И толкова. Всяка седмица, една след друга, докато не дойде ваканцията, когато усещаш, че си жив и че има и друго освен умората…

И защо е така – защото не ценим свободното си време. Пример. Учим доста и спираме за малко почивка, тоест лежане на леглото, загледани в тавана, мислещи си колко още много имаме да пишем…, което води до повече сънливост и ядове при сбъркана задача или упражнение. А трябва да се излезе за малко на чист въздух на терасата или до прозореца, дълбоко да вдишаме и след известно време да се приберем. Уверявам ви – това помага повече от леността!

Бъдете позитивни и усмихнати, а не намръщени и унесени. Търсете хубавата страна във всяка ситуация. В една песен на TheAgonist(канадска металкор група) се пее:

”Какво казват камъните на дървото,

когато то живее и се бори,

а те стоят и си почиват.

То расте за векове,

но накрая си умира.

- Ще останем цели ние,

а ти, приятелю, скоро ще изгниеш!

- Но аз съм паразит - мога да дишам

сянката, плодовете, живот във всяка моя ниша!

Но океанът за вас ще е съдбовен,

като песъчинки гордостта ви ще отрови!"

(част от „GlobusHistericus”, авт. превод от англ.)

Затова не се затваряйте в умората си, а бъде жизнени. Иначе това ще ви изиграе лоша шега. Другите хора ще бъдат щастливи от живота си, а вие – нещастни, заради собствения си мързел и суровост. Затова се събудете и не се разочаровайте сериозно в дребните лоши моменти от живота.