Вестник "Екип 101"

Sunday
Dec 15th
Размер на текста:
  • Увеличи
  • Стандратна големина
  • Намали
Начало Е-Вестник Легендата за Дядо Коледа, съобразена с кризата

Легендата за Дядо Коледа, съобразена с кризата

Тази Коледа ще бъде малко по-различна... Заради световната икономическа криза Дядо Коледа бе принуден да направи масово съкращение на персонала. (Това обяснява многобройните джуджета, който може да засечете в бюрото по труда, регистриращи се като безработни.) Приказното кътче на Северния полюс е почти необитаемо за момента. В опустялата работилница останаха само господин Коледа и неговата служителка назначена на постоянен щаб - мис Снежанка.

Домашните любимци, също така съучастници в реализирането на приказката, все още живеят в хамбара,но продължителността на престоя им там е относителен - въпрос на време. Тъй като елените също се нуждаят от грижи, хранене, почистване. А когато всички са освободени, няма кой да се заеме с гореспоменатите длъжности освен Дядо Коледа или Снежанка. Първият е вече прекалено възрастен за подобна работа, а на втората не й влиза в задълженията според договора, така че скоро и от летящите помощници там ще остане само спомен. Дядо Коледа бе поставен пред дилема – да убие елените и да използва месото им като разменна монета срещу труда на джуджетата или да остави елените, които да измършавеят от глад и със сигурност да не успеят да изпълнят дълга си на Бъдни вечер. Първият вариант се оказа по-предпочитан от главнокомандващия на този коледен фарс. Г-н Коледа реши да остави само елена Рудолф, защото очакваше всеки момент тока да спре поради неплатени сметки, а носът на Рудолф макар и все по-слабо, заради недохранването, светеше. В крайна сметка се оказа, че играчките бяха изработени, опаковани и дори наредени в чувалите, но Дядо Коледа нямаше транспорт. С последните си спестявания, извадени от дълбоко скрито под подовите букови дъскина спалнята му ковчеже, той нае килимчето на Аладин (за да се запази приказния мотив в доставянето на даровете по цял свят), което от своя страна беше цялото на кръпки, но все пак свърши работа.

И какъв е изводът? Кризата май здравата е разтресла дори приказния свят, така че не се надявайте великденсият заек да разпръсне и тази година яйца из двора ви или пък феята на зъбчетата да ви остави паричка под възглавницата... Най-много да намерите на сутринта благодарствено писмо за спонсорството на бизнеса й.