Вестник "Екип 101"

Sunday
Dec 15th
Размер на текста:
  • Увеличи
  • Стандратна големина
  • Намали
Начало Е-Вестник Коледа - семейство, светлина, щастие

Коледа - семейство, светлина, щастие

Още седмица до Коледа, още седмица до най-хубавия и светъл празник. Но една, две или три седмици няма значение, защото още с идването на първия ден от декември започва еуфорията. Еуфорията по подаръците, светлините, украсата и топлотата от Коледа! За жалост не всички ги обвзема коледното настроение...

Затова нека си поговорим за този празник, или по-точно за чувствата и преживяванията, които изпитваме по време на него. Или поне аз.

Ще ви попитам нещо: Само аз ли имам странното чувство, че всичко наоколо е различно, когато Коледа наближава или вече е дошла? Не ви ли се струва, че дори въздухът е друг! Дано не ме помислите за луда, но пък като се замисля, аз съм си малко такава. Лудвам по коледните играчки, по подаръците, по украсите! Въобще всичко свързано със светлия празник! Колкото повече червено и зелено има около мен, толкова по-добре! Колкото повече подаръци накупувам за близките си, толкова по-хубаво! Но не мислете, че те са най-важните за мен, не, просто обичам да карам хората да се усмихват и да са щастливи! Поне на Коледа. Не виждам нищо лошо да се отпуснем и за малко да забравим за проблемите си, само за няколко дни! Можем да бъдем спокойни – те няма да избягат. За сметка на това със сигурност магията на Коледа може да го направи.

Не знам много за това от къде идва Коледа, може да е измислица, но аз вярвам в нея! И знам, че всеки който поиска, може да я усети! За Бога, не са необходими подаръците или богатата трапеза! Не! Важни са чувствата – любовта, щастието, сигурността от това, че имаш с кого да споделиш празника. Все пак Коледа е семеен празник, а не е ли семейството мястото, където човек се чувства такъв, какъвто е. Рождество Христово е още един повод да се почувстваме у дома си и да бъдем себе си, и най-важното - да оценим това, което имаме! Нека направим както себе си, така и близките си щастливи! В наши дни това е все по-трудно, но ето ни много лесен начин. Затова нека просто го направим.

Весела Коледа и успешна Нова година!