Вестник "Екип 101"

Tuesday
Nov 19th
Размер на текста:
  • Увеличи
  • Стандратна големина
  • Намали
Начало Е-Вестник Защо различните хора не се възприемат добре

Защо различните хора не се възприемат добре

За жалост е така – който не отговаря на определен модел за външност и държание, бива поставян на долен план. Винаги когато човек реши да покаже, че не е като другите, за да може да се хареса с уникалността си, бива мразен и не може да намери приятели. Никой не иска да остави модерното и положението си, само за да бъде себе си. И така, докато всички момичета не станат капризни, мрънкащи, облечени изцяло в актуалното жълто или лилаво „фенпирки”, а момчетата - главно чалгари или уж хипхопъри (по-точно чалгари облечени в широки дрехи), пиещи много и ръсещи каруцарски псувни… Колко банално, за съжаление е нужно, за да бъдеш „готин”.

Разбира се, останали са и тийнейджъри, които не отговарят на горните описания. Е, малко, но все пак ги има – такива, които не са чели/гледали поредицата „Здрач” (реален пример – аз и приятелката ми, в бившия клас ни възприемаха, но колко ли странно ще ни гледат в новия…), метъли(много хубава музика, кара те да гледаш с друг поглед на нещата) и истински скейтъри (които често се харесват на другите). И въпреки обидите и приказките зад гърба на тези хора те продължават да си живеят щастливо, защото знаят, че не са поредното копие и че са уважавани от съмишлениците си.

Затова не приемайте нещо, което не ви допада, в живота си, само защото е актуално в момента и с негова помощ ще бъдете част от „готините”. Помислете първо дали наистина искате да бъдете такива, или просто е защото „всички правят така”.