Вестник "Екип 101"

Sunday
Dec 15th
Размер на текста:
  • Увеличи
  • Стандратна големина
  • Намали
Начало Е-Вестник Таралежите са без бодли, ежат се

Таралежите са без бодли, ежат се

„Кралят е гол!”, викна някой, та и аз така: ”Таралежите са без бодли!”. Лесно се скандира, трудно се препрограмира. Лозунги, призиви, речи, пресконференции, претенции, компромати, депутати, бизнесмени, олигофрени, а толкова малко промени... Като всеки млад оптимист аз вярвам, че съм различна и че ще преобразя света, така че, моля ви, не се отнасяйте с пренебрежение към моя възглас.

Живеем в горичка с доста еднообразна фауна – таралеж до таралеж. Влезеш в магазина – беден дядо пенсионер се таралежи на високите цени, по кръчмите – млади дебеловрати таралежи се ежат на върхушката, пуснеш си телевизора - опозиционни таралежи писукат по адрес на правителствените таралежчета, прибираш се вкъщи вечерта и с ужас установяваш, че и родителите ти са се натаралежили. И като един достоен представител на този животински вид накрая ти самият вземаш сертификат за владеене на английски език и заминаваш, за да се таралежиш, да речем, в Холандия (горичка с по-голямо видово разнообразие).

Човек би си помислил, че в държава с толкова много таралежи би следвало змиите да са застрашени от изчезване, но за всеобща изненада те са единственият друг вид, който вирее в нашата мила балканска горичка. Именно тази природно-географска особеност на страната ни предизвика засиления почти научен интерес от страна на експертите на Европейския съюз. Дойдоха, завидяха ни на микроклимата и решиха, че ще го променят. Поредният лозунг: „България е корумпирана!” и той като всеки етикет, разбира се, не може да повлияе на съдържанието особено и странната симбиоза от таралежчета и змии по нашата територия продължава да процъфтява. Успоредно с този лозунг се издигат още десетки като „Всички са маскари, само аз съм ‘убав!”, „Всички са без бодли, само аз си имам!” и други подобни изказвания - все на таралежи, които скоро не са се поглеждали в огледало и не знаят бедничките колко са плешиви.

За всеобщо нещастие дори препаратите с екстракт от непроходимите амазонски гори, които рекламират по телевизията, се оказват безпомощни пред масовото обезбодляване. Маските с рициново масло, екстракт от жожобаи изпражнения от чичопей също не направиха опозиционните таралежи по-бодливи. Бързам да успокоя така или иначе негласуващото българско таралежарство, че правителството ще се сформира без особени затруднения, тъй като според прогноза на АТББПКП (асоциация на таралежите без бодли в пенсия, които прогнозират) се очертава коалиция на плешивите таралежчета, в която да се обединят абсолютно всички представители на вида, които претендират за властта.

Така че, уважаеми сънародници, скъпи съотечественици, драги съхралупници, не си мъчете плешивите гръбчета излишно с тежкия преход към урните – господството на мекото таралежарство така или иначе ще възтържествува!