Вестник "Екип 101"

Sunday
Dec 15th
Размер на текста:
  • Увеличи
  • Стандратна големина
  • Намали
Начало Е-Вестник Няма страшно – учете и изпитът е взет

Няма страшно – учете и изпитът е взет

Изпитите, тестовете, матурите… Абе направо са ужас за повечето ученици. Обикновено всеки се стресира, като се сети за тези видове писмени мъчения, но това е напълно нормално. Ако някой не се стресне, значи е зубър, макар че понякога и те се стресират. Ако си учил за тях, проблеми няма, но ако си от типа мързеливец, тогава вече има за какво да се притесняваш.

Всеки знае, че много важни са изпитите след 7 клас - за влизане в елитна гимназия или просто за оставане в някое училище, където кандидатът е учил дотогава. Също много важни са матурите след 12 клас, който е най-важният изпит преди университета.

Какво обаче става на практика? В началото на учебната година седмокласниците оѝикновено си казват, че изпитите са далече и няма причина за притеснения. Но те точно така неусетно те застигат, както и свършват. Просто не се усещаш колко бързо преминава първият срок и как неусетно се тласкаш съм втория - с много домашни и пробни и изобщо всякакви изпити. Същото се отнася и за по-големите – докато се озърнеш, хоп, и април-май дошли…

Така че важна поука е: просто учете навреме и равномерно! Това не е нещо страшно или опасно. Не бъдете мързеливи или зомбирани пред компютъра и телевизора, учете си и всичко ще ви се стори много по-лесно и дори понякога забавно.