Вестник "Екип 101"

Sunday
Dec 15th
Размер на текста:
  • Увеличи
  • Стандратна големина
  • Намали
Начало

Който е приятел на всички, не е приятел на никого*

Понякога само един човек ти е истински приятел. Помага ти, защото знае, че без него ще останеш сам, нещастен, без чуждата обич. А когато имаш много приятели, всеки казва да поискаш помощ и подкрепа от другия, и така, докато не трябва да се справяш сам.

Много по-трудно е, когато си се разделил с всичките си приятели, да откриеш един истински, защото всеки смята, че така лесно ще станеш враг и с него. Но ако обясниш ситуацията и „кандидат-приятелят” те разбере, всичко ще се подреди. Някои смятат, че е по-лесно да се забавляваш в компания, отколкото само с един човек. Но понякога става точно обратното – в компанията е скучно, а само с един събеседник ти е интересно.

Ако човек се „разкъса” между много приятели, всеки ще страда от липса на внимание и накрая всички ще го напуснат. Затова, в някои случаи по-добре е да имаш дори само един най-добър приятел и да му се отдадеш изцяло. Въпреки че и тогава има риск да се скарате... Но щом приятелят ти знае, че се нуждаеш от него, трудно спорът ще завърши зле.

*Думите са на Аристотел